maanantai 25. maaliskuuta 2013

Labrat

Niin siinä sitten kävi, että meikäläinen on nyt ainakin alkuviikon sairaslomalla flunssan takia. Tänään oli jo ennen aamuyhdeksää melkein 38-astetta lämpöä.

Onhan tässä saikulla olemisessa puolensakin, pääsin nimittäin heti postiluukun kolahdettua avaamaan lapsettomuuspolilta tullutta kuorta!

Verikokeiden tuloksia ei kirjessä sen tarkemmin eritelty, kunhan todettiin että "rasva-arvot olivat hyvät, hormonitasot normaalit, mutta insuliinitaso oli jonkin verran koholla viitaten insuliiniresistenssiin, paastosokeri ja pitkäaikainen verensokeri olivat kuitenkin normaalitasolla."
Kirjeessä lääkäri totesi että hänen mielestään metformiinilääkityksen aloittamisesta olisi selkeästi hyötyä, ja ohessa olikin resepti ja annostusohje. Näin alkuun otan ensin puolikkaan tabletin päivässä viikon ajan, sitten viikon ajan puolikas kahdesti päivässä ja tämän jälkeen ylläpitoannoksena kokonainen tabletti kahdesti päivässä. Alkuun saattaa tulla vatsavaivoja, mutta toivottavasti pääsen vähällä ja tämä hoito nyt auttaisi.

Vähän kyllä hämmentää se, että insuliinia lukuunottamatta kaikki labrat olivat kunnossa. Mikseivät follikkelit puhkea, jos kerran hormonit on kohdallaan? Mistä kaikki nämä karvat johtuu, ellei mieshormoneja ja androgeenejä ole normaalia enemmän, geeneistäkö? Miksi kuukautiset katosivat? Olisivatko tulokset olleet huomattavan erilaiset ilman Primolut-kuuria?
Tuleekohan tästä kierrosta yhtään mitään? Kp 15 ja ovistesti edelleen negatiivinen.

9 kommenttia:

  1. Minä, näin 15v metforemia syönneenä voin sanoa ettei siitä ole yhtään mitään apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis puoltoista vuotta syöneenä eikä 15v..

      Poista
    2. Kokemuksia on aina mielenkiintoista kuulla, tai siis lukea.
      Luulen, että koska PCOS:n taudinkuva on niin laaja ja vaihteleva, voi mikä hyvänsä hoitomuoto sopia yhdelle mainiosti ja silti olla tuottamatta alkuunkaan tulosta toiselle.
      Toivottavasti sinullekin löytyisi sopiva hoito!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. anteeksi tuo ylempi, olin ensiksi kirjautuneena mun ei-blogi-tunnuksilla :)
    eli:
    Hei! uusi lukija ilmottautuu :)
    Me käytiin myös Taysissa juuri, ja viimeisiä labratuloksia odottelen. Odotin koko ajan puhelua, mutta hyvä tietää, että sulle tuli kirjeellä :)
    Voitko avata vähän tota karva-asiaa, mulla myös voimakasta karvankasvu, testosteronin tuloksia odottelen vielä, ihme jos ei oo mitään poikkeavaa siellä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu että löysit raapustikseni!
      Juu, se karvajuttu... Kyse on hirsutismista, joilla syynä on yleensä PCOS. Se tarkoittaa naisten liiallista karvankasvua "miesmäisillä alueilla", esim leuassa, alavatsalla, reisillä. Nuo nyt olivat vain niitä alueita joilla se minulla ilmenee, mutta ymmärsit varmaan yskän. Karvoja on, ne on pitkiä, vahvoja ja tummia. Koko homma saa kovasti nolostumaan esim. uimahallissa, vaikka olisi kuinka sheivannu. Sitä silti ajattelee että on ihan kumman ja tuijotettavan näkönen.
      Ei siis ollenkaan kiva juttu...

      Poista
    2. Anteeksi typot, tietokone on edelleen huollossa ja puhelimella on vähän hankala kirjottaa

      Poista
  4. No näin ajattelinkin, tuttu juttu siis, samantyylistä minulla, tosin eniten leuassa. Selviän niistä nyppimällä, mutta ei se kyllä normaalin rajoissa ole. Katsotaan mitä verikokeet sanoo.. :)

    VastaaPoista
  5. Mulle tuli metformiinilla tosi säännöllinen kierto. Se, etten sen avulla raskautunut jäi vähän mysteeriksi, kun niin useassa kierrossa kuitenkin follikkelikin kypsyi.
    Se on myös hyvä lääke painonhallintaan. Odottelen juuri gynelleni aikaa, että pääsen taas tuon lääkkeen aloittamaan.

    VastaaPoista