keskiviikko 15. elokuuta 2012

TMNT

Se soitti taas.
Lääkärisetä. Pitäisköhän ruveta aikuiseks ja jättää toi ”setä” pois?

Tyroksiini on matalalla, 10,5 suurin piirtein. Eli lievä kilpirauhasen vajaatoiminta.
Ruokavaliooni tulee siis yksi nappi lisää. Ensin kuusi viikkoa puolikkaalla nappulalla, sitten labraan ja päätetään kuinka paljon pitää nostaa annostusta.

Mitään muuta ei kuulemma tehdä nyt. Ei niin kauan, kun kilpirauhashormonit eivät ole kohdillaan. Kuulemma jos laittaisi lähetteen naistentautien- tai hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalle, tulisi bumerangina takaisin kilppareiden takia.



kilpparit. ehe-ehe...


Ei kai tässä sitten auta muu kuin toivoa, että saadaan tyroksiinit nopeasti urilleen.
Se tässä vähintään kuuden viikon odottelussa on positiivista, että enköhän saa sinä aikana talutettua Miehen Ava-klinikalle. Tyyppiä kun ei oikein ajatus innosta (vaikka kyllähän tuo on jo luvannut mennä, mutta pakkohan mun on huolehtia siitä että menee nyt eikä vasta viidestoista päivä jouluna. Ihan kun mäkään ravaisin lääkärillä ja labrassa ihan huvikseni…

3 kommenttia:

  1. Mulla on myös vuosia ollut kilpirauhasen vajaatoiminta. Silti jo vuosia sitten pahimmassakin kilpparijamassa gyne lähetti mut taysin lapsettomuus ja hormonipoliklinikalle.Sinne täällä on n 6kk jonot. Lasettomuuspolilla alettiin sitten hoitamaan ensin mun kilppareita, tutkittiin mies ja aloitettiin myös tukihoitoja mun hormonitoiminnalle. Toki siis tuo viivytti hoitojen aloitusta toisella puolella vuodella, mutta mielestäni meni näin erinomaisesti. Välillä edelleen annostus mulla hakee, mutta hoitoja käydään silti läpi (1.ivf). Me ollaan oltu erityisen tyytyväisiä tuohon kunnalliseen. Se jonotusaika meni kuin siivillä, kun samalla jo työstettiin kilppareita ja elämäntapoja. ja miehethän ovat vähän hitaita näissä asioissa. :) Suurin ongelma on varmaan se ettei voi myöntää toivovansa, pelkäävänsä tms. Meillä löytyi vikaa myös spermoista, joten oli hyvä että saatiin käyntiin hoidot.
    stemppiä kovasti!
    terkuin kaksionperhe@blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm, onkohan käytännöt muuttunu tässä välissä, ymmärsin että siitä on jo jonkin verran aikaa kun sait lähetteen?
      Tuntuuhan se vähän hassulta hoitaa polilla semmosia asioita jotka pystytään hoitaan (nopeammin?) terveyskeskuksessa?
      Tosin tietty aika monet terveyskeskuslääkärit ei oikein tunnu tajuavan hormoniasioiden päälle...

      Poista
  2. Joo onhan toi totta tuokin. Ja on tuosta tosiaan kulunut pari vuotta. Mulla oli hoidettu kilppareita jo tosiaan vuosia ja tuolla polilla aloitettiin samalla muut hormonikartoitukset, joita tehdään joka tapauksessa alkuun. Tavallaan se nopeutti meillä toimintaa, kun sitten kilpparit oli suht kunnossa, niin sperma oli tutkittu, kiertoa oli tasattu ja muita hormoneja tarkkailtu. Löytyi myös tuo PCO samalla ja pientä häiriöö muussa hormonitoiminnassa. Ehkä tuossa on sitten merkinnyt, että olen ollut tarpeeksi "vaikea tapaus". Normaalisti kilpparit saadaan parissa kuukaudessa-vuodessa hiottua kohdalleen. Toivottavasti saat arvot pian kuntoon ja pääsette asiassa eteenpäin: Onnea matkaan erityisesti.

    VastaaPoista