tiistai 28. elokuuta 2012

Musta tulee isona ___________________

Jaa-a, sen kun tietäis.
Yksi ammatti on jo opiskeltu, ja se antaa valmiudet monenlaiseen toimintaan alalla. Ongelma on se, että vaan yksi osa-alue kiinnostaa eikä sen sorttisia työpaikkoja ole tarjolla tässä kotinurkilla. Enkä aio vaihtaa lääniä sellaisten töiden takia joihin en tunne minkäänlaista kutsumusta vaikka todella mielenkiintoisia ovatkin.
Teemu Saarisen ja Pia Westerholmin Arvaa mikä musta tulee isona , WSOY 2011 
Pariin otteeseen olen hakenut yliopistoon, käsityönopettajaksi lukemaan, mutta ei kiinnosta enää. Tai siis käsitöitä teen entistäkin innokkaammin, tulin vaan siihen lopputulokseen ettei siitä ole minulle ammatiksi. Tarvitsen enemmän vaihtelua. Eivätkä akateemiset opinnotkaan houkuta.

Kas kummaa, lastenhoito kiinnostaa. Siksipä aloitankin ensi maanantaina Ahjolan lastenhoito kurssilla, joka mahdollistaa MLL:lle keikkatyön tekemisen. Samaisen kurssin kävi aikoinaan oma äitini, ja kurssi ja MLL:n keikat johtivatkin siihen että mamman ala ja työ löytyi lasten parista. Ehkä mulle käy samoin? Pohdittiin mamman kanssa, että tämähän voisi olla hyvä pohja perhepäivähoitajan hommille, kun haluan kuitenkin jäädä kotiin lasten kanssa pidemmäksi aikaa. Vähän lisäansiota omien lasten hoitamisen lomassa.

Tällä haavaa terveydenhoito tuntuu mielenkiintoisimmalta alalta; työssä saa käyttää sekä aivoja että käsiä, työajat vaihtelevat tehtävän mukaan kolmivuorotyöstä säännöllisiin virastoaikoihin ja työ on yhteiskunnallisesti merkittävää. Palkka ei tunnetusti ole kovin kummoinen, mutta silti, ehkäpä musta tulee joku päivä neuvolan terkka.

No stress, kuka muka tietää mitä haluaa tehdä loppuikänsä alle kakskymppisenä? Ja vaikka luuliskin tietävänsä, uskon kyllä että mieli muuttuu vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti