maanantai 2. joulukuuta 2013

6+4

Olo ei ole juurikaan helpottanut viime viikosta, suurin piirtein joka toinen päivä on hyvä ja joka toisena oksettaa ja väsyttää. Tänään on huono päivä. Säryistä ja öklötyksestä huolimatta raahauduin Miehen kanssa vauvatarvikeliikkeeseen, tarkoituksena etsiä sellainen lämmin takki johon mahtuisin kevättalvesta ja jota voisi myöhemmin käyttää kantotakkina. No, eipä löytynyt, pitänee tilata netistä.
Joustavia rintaliivejäkin sovitin, olivat pieniä. Tukivyön sentään ostin, selkä kun on ollut todella kipeänä nyt muutaman päivän ajan, ja jo parin tunnin jälkeen voin sanoa, että ei särje ollenkaan niin paljon kuin päivällä.
Enään viikko ultraan, en malttaisi odottaa.

En enään halua niin kovasti kertoa kaikille raskaudesta, tuntuu mukavalta vaalia salaisuutta vielä hetki kaikessa hiljaisuudessa.

3 kommenttia:

 1. Mulla oli kanssa alaselkä kipuja jo alkuraskaudesta ja kun en oikein osannut tehdä niille mitään, kivut ylty ja siirty lonkkaan. Kävin työfysioterapeutilta, joka tarkasti kropan ja neuvo muutaman hyvän liikkeen ja rentoutusasennon. Lisäks lainasin fysioterapiasta SI-tukivyön. Yllättävän hyvin työfyssari osasi myös neuvoa työasentoja, vaikka jotenkin ajattelin, että hänen vinkkinsä sopivat yleensä enemmän säännöllistä toimistotyötä taikka hoitotyötä tekeville, mutta kyllä vaan hyviä vinkkejä löyty tällasta "asentovenkurointi" työtätekevällekin.
  Ehdottomasti enemmän koin olevan apua noista liikkeistä ja erityisesti siitä rentoutusasennosta kuin itse vyöstä, jota käytin tosi vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä tietää, että sait fyssarilta apua. mua on herkkä selkä vaivannu jo esiteinistä saakka niin ajattelin neuvolasta kysellä fyssarilähetettä

   Poista
  2. Suosittelen. Mulla siis myös aiemmin "rasitusherkkä" selkä ja lievää skolioosia, joten aattelin, että kannattaa ottaa heti tosissaan selän hoito raskauden aikana, ettei vedä liikuntakyvyttömäks loppua kohden.

   Poista