maanantai 19. elokuuta 2013

Dpo 8

Liekö silkkaa mielikuvituksen tuotetta, mutta huomaan itsessäni raskauden oireita vaikka kuinka ja paljon. Mielikuvituksen lisäksi nämähän voi pistää Pregnylin piikkiin, mutta en oikein usko. Tänään pitäisi kuitenkin olla viimeiinen päivä kun Pregnyl voi aiheuttaa väärän positiivisen testituloksen, joten piikittelyn vuoksi kehossa olevan hcg:n määrän pitäisi olla jo hyvin alhainen.

Huomenna on siis ensimmäinen päivä kun voi tehdä raskaustestin ilman pelkoa väärästä positiivisesta. Väärän negatiivisen mahdollisuushan on edelleen olemassa ja olenkin viime päivinä muuttanut mieltäni huomisesta testaamisesta lukemattomia kertoja. Tänään tuntuu siltä, että testaan huomenna ensimmäisen kerran. Vaikka kahdesti, jos haluan, lisää testejä on kuitenkin postissa ja saapumassa huomenna. Oli huominen tulos mikä hyvänsä, testaan vielä ainakin perjantaina ja sunnuntaina kun on dpo 14 eli virallinen testipäivä. 

Vaikka kuinka yritän hillitä itseni, huomaan vähän väliä mielikuvituksen laukkaavan jo varhaisultrassa ja vauvamahanmentävissä neuleissa joita voisi tehdä talvea ja kevättä varten. Asiaa ei yhtään helpota se, että vietin tänäänkin suurimman osan työpävästä lajitellen lastenvaatteita.

2 kommenttia:

  1. Voi, mä kyllä toivon.... <3

    VastaaPoista
  2. Hei! En ole tainnut ennen kommentoida, mutta olen seurannut jo pidempään - itse myös hoidoissa.

    Toivottavasti oireet ovat just sitä mitä pitääkin!

    Sellainen varoituksen sana, että vaikka testitulos olisi ihan oikea positiivinen (eli ei enää irrotuspiikin vaikutusta) se ei välttämättä tarkoita että alkio on kiinnittynyt kohdun seinään sinne jäädäkseen.

    Mulle kävi ekan inseminaation jälkeen niin, että testasin lääkärin antamana testipäivänä hirmu hailean positiivisen ja seuraavana päivänä saman. Sitten pidin päivän tauon ja testasin uudestaan sellaisella digitestillä, joka antoi positiivisen tuloksen, mutta ilmoitti raskausviikot aiemmiksi kuin mitä olisi pitänyt.

    Eli siinä oli käynyt niin, että munasolu oli kyllä hedelmöittynyt, mutta ei syystä tai toisesta ollut kiinnittynyt. Nuo neljä testailupäivää oli hirmu piinaavaa aikaa. Jos oisin testannut aiemmin, viiva olisi saattanut olla vahvempikin ja silti lopputulos olisi ollut sama. Eli jos testaa liian aikaisin ja testi on positiivinen, ei silti välttämättä ole raskaana raskaana.

    Päätin silloin, etten ikinä testaa ennen lääkärin ehdottamaa päivää, koska se "ehkä / ehkä ei" -piina oli kamala, ja jos testaa tosi aikaisin, kestää sitä vielä pidempään.

    Tietysti riippuu persoonallisuudesta ja tilanteesta, mikä testausajankohta sopii itselle. Halusin kertoa tän kokemuksen siksi, että oma tipahtamiseni ehkästä ei-raskaana -todellisuuteen oli (vaikka yritin pitää pään kylmänä) niin raju, etten soisi samaa olotilaa kenellekään.

    Mutta oireet kuulostaa siis just hyviltä. Pidän kovasti peukkuja - milloin vaan päätätkin testata.

    VastaaPoista