tiistai 3. syyskuuta 2013

Seurantaultra nro2; selvät sävelet

Aamulla istuin bussiin ja silmät ymmyrkäisinä katselin vaihtuvia maisemia. Vaikka etenkin opiskeluaikana käytin tuota nimenomaista bussilinjaa ahkerasti, olivat maisemat ihan uusia, matkustin näet toiseen suuntaan kuin ennen. Miten sitä voikin olla oma kotikaupunkin niin pullollaan uusia ja ihmeellisiä paikkoja?

Hiukan ahdisti polille meno, bussista poistuessani pohdin, kuinka moni samassa bussissa ollut tuli sairaalaan töihin ja kuinka moni potilaaksi tai vierailulle ja kuinka moni opiskelee viereisessä amkissa. Ja ehkä typerin ajatus kaikista: "Näkeeköhän noi musta mille polille oon menossa? Olenko niiden silmissä säälittävä?"
Kaikkea sitä ihmismieli keksiikin...

Polilla käytiin heti asiaan, onneksi vastassa oli tähänastisista helläkätisin lääkäri. Muiden ultraaminen on ollut aikamoista rusikointia. Vastoin odotuksiani limakalvo näytti hyvältä, oli kasvanut yli 6:n millimetrin mittaan. Mutta ne follikkelit! Oikein mallikkaasti ovat kasvaneet juu, mutta kun niitä on liikaa, kolme yli 16-millistä. Ei suoranaista kieltoa yrittämiselle, mutta lääkäri totesi kuitenkin ettei suosittele. Juu ei, ollaan päätetty (minä olen päättänyt), että jos follikkeleja kypsyy enemmän kuin kaksi odotellaan suosista seuraavaan kiertoon. En todellakaan ole valmis ottamaan monikkoraskauden riskiä.

Nyt siis odotellaan ovulaatiota ja kuukautisia sekä kolmatta yrityskiertoa. Kiertoa, johon tarvitaan lääkärin sanoin "parempi suunnitelma". Suunnitelma on seuraava: kp3-7 1kpl Femaria ja kp9-13 37,5 yksikköä gonalia.

Jotenkin huojentavaa, ettei tarvitse tässä kierrossa jännäillä kahta oviksen jälkeistä viikkoa. Nyt voi vaan olla rauhassa ja keskittyä muuhunkin elämään.

1 kommentti:

  1. Mulla kävi sama clomeilla, kasvoi kolme johtofollia. Mä oisin ollut valmis yrittämään, koska millä todennäköisyydellä yksikään hedelmöittyy, jos tähänkään mennessä ei ollut tapahtunut mitään :D mutta mies oli eri mieltä, pakkohan se oli sitäkin kuunnella... Mutta nyt Femarilla kp3,5 ja 7, kasvoi 1-2, se oli mulla toimivampi. Toivottavasti sullakin! :)
    Leppoisaa loppukiertoa! :)

    VastaaPoista