keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tarkistelua

Kävin tänään työhöntulotarkastuksessa. Puheltiin työterveyshoitajan kanssa siitä, minkälaista työ on, käykö se kropan tai psyyken päälle. Kartoitetiin myös tämänhetkistä terveydentilaani ja tottakai kerroin että "perussairautena" minulla on PCOS. Hetken hoitaja mietti mistä on kyse, uskalsi kuitenkin kysyä vahvistusta sille mitä muisteli kirjainyhdistelman tarkoittavan ja kysyi hetken kuluttua tiedänkö vaikuttaako se minulla raskaaksi tulemiseen (onko niitä sellaisiakin, joilla se ei vaikuta?) ja meni todella hämilleen kun kerroin lapsettomuushoitojen alkavan elokuussa. "Aha, aijaa, oho," kovaa ja korkeelta. Ei selvästi oikein tienny miten päin olisi.
Hyvä kuitenkin että mainitsin asiasta, koska todettiin sitten että kannattaa ensin varmistaa polilta voiko tetanusrokotetta (ja kai hepatiitti-rokotuksiakin) nyt ottaa. Sitä kun ei hoitajan mukaan anneta ainakaan raskaana oleville ellei ole ihan pakko.

Verenpainetta mitattaessa ja kuulotestikopissa istuessani tunsin pienoisia paniikkikohtausta ennakoivia oireita, saa nähdä palaavatko kohtaukset nyt elokuun lähestyessä. Piti varata aika polille ensi kuun alkuun, mutta sehän onkin kiinni vielä tämän ja ensi viikon ja tuntuu eika epätodennäköiseltä saada kesäsulun loputtua aikaa ihan parin päivän varoitusajalla. Lääkäri kun kehotti varaamaan ajan ensimmäisen päivän tienoille, en vaa tajunnut tarkoittiko kuun vai kierron ensimmäistä. Mutta siihen kuun vaihteeseenhan se kp1 osuu.
Aloitin kuitenkin tänään Primolut Nor -kuurin, odotettavissa siis itkua ja hammasten kiristystä kuun vaihteeseen.

2 kommenttia:

  1. Kyllä vaan, on sellaisia, joilla PCOS ei ilmene lapsettomuutena. Kyseessähän on oireyhtymä, jossa kaikki mahdolliset oireet eivät (usein) osu samalle henkilölle. Henkilökohtaisesti olen päässyt näkemään yhden PCOS diagnoosia kantavan, jolla ei ole tarvinnut puuttua lapsettomuuteen lainkaan. Hällä kun on melkoinen lapsikatras ja kaikki raskaudet alkaneet todella nopeasti, noin puolet ensimmäisesti kierrosta.

    Olen lueskellut viimeiset kuukaudet blogiasi, mutta en nyt muista, oletko aiheesta kirjoittanut, mutta mielenkiinnosta: Syötkö foolihappoa tai aioitko ruveta syömään? Lueskelin aiheesta, kun meillä alkoi yritys ja ajattelin, että parempi vara kuin vahinko tässä asiassa, vaikka ilmeisestikin asiantuntijoidenkin keskuudessa on erimielisyyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten tullutkaan ajatelleeksi asiaa tuolta kantilta ollenkaan, hyvä kun sanoit!

      Olen tässä jo reilun vuoden syönyt sellaista monivitamiini&hivenaine-valmistetta, jossa on foolihappo mukana.

      Poista